Pr. stk.
129,00 kr.
På lager
Spændende TYSK Sauvignon Blanc. Lækker frugtig duft og masser af smag trods de milde 11% alkohol.
OBS! ØNSKER DU ET STØRRE ANTAL FLASKER END VI HAR TILGÆNGELIG ONLINE, SÅ TØV IKKE MED AT SENDE OS EN MAIL PÅ M@RIUS.DK. VI GLÆDER OS TIL AT HJÆLPE DIG!
Sauvignon Blanc fra Tyskland? Hvad er nu det for noget? Det tænkte vi i hvert fald første gang, vi blev introduceret til vinen her. Men samtidig måtte vi bøje os i støvet over, hvor vellykket den var. Så nu er den at finde her på juuls.dk. Gabel – Sauvignon Blanc er en hidsigt intens, nordlig, kølig, frisk og sprød fortolkning, der ikke lader noget tilbage at ønske i forhold til de mere berømte udgaver fra New Zealand og Frankrig.
Stiklingene er hentet i Loire og plantet i den kalkholdige jord i Pfalz, der minder en del om den, man finder i Sancerre. Med det i mente er det måske ikke så mærkeligt, at Gabel kan lave en flot Sauvignon Blanc. Let og fin på den ene side – tindrende frisk og sprød på den anden side.
Farve: Klar grøn-gullig.
Duft: Eksplosiv næse med hyldeblomst, stikkelsbær, nyslået græs, citrus og lime, friske, grønne æbler, lidt urtede solbærbusk-noter og så også lidt fersken, mirabel og passionsfrugt.
Smagsnoter: Let og svævende og samtidig tætpakket med smag! Denne vin illustrerer fornemt forskellen på fylde og intensitet. Der er højoktan på kedlen, men svævende let og dansende med sine kun 11% hofter. Lang, frisk, levende og meget tilfredsstillende eftersmag, der straks kalder på næste mundfuld.
Serveringsforslag: Nydes til snart sagt alting. Dens intensitet gør, at den kan hamle op med fyldigere mad, end man måske umiddelbart ville tro. Så nyd den til aperitif, fisk, skaldyr, grønsagsretter, lyst kød og fjerkræ. Særdeles velegnet til røget laks.
Weingut Gabel er grundlagt helt tilbage i 1655 af tyroleren Caspar Gabel, som kom til Pfalz for at hjælpe med genopbygningen af området efter Trediveårskrigen. I dag er det Lisa og Oliver Gabel der er ved roret, de er 13. generation. Som en hommage til deres emigrerende forfader har de plantet et par marker med den sydtyrolske drue, Lagrein.
Weingut Gabel arbejder med 21 hektar vinmarker fordelt omkring den højtbeliggende by, Herxheim am Berg (den højeste by på den tyske vinrute), og deres fokus ligger mestendels på Riesling og burgundiske druer.
I vineriet bruges fortrinsvist egetræsfade, som har mere end 100 år på bagen, og som bevirker en skånsom mikrooxidation uden uønskede træ-aromaer. Enkelte vine lagres på mindre fade af ny eg.
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.