Pr. stk.
179,00 kr.
På lager
Farven er intens lilla-rød med et hint af teglsten fra fadlagringen. Duften byder på komplekse og intense aromaer af solmodne kirsebær og brombær samt kanel, salvie og et mineralsk touch.
OBS! ØNSKER DU ET STØRRE ANTAL FLASKER END VI HAR TILGÆNGELIG ONLINE, SÅ TØV IKKE MED AT SENDE OS EN MAIL PÅ M@RIUS.DK. VI GLÆDER OS TIL AT HJÆLPE DIG!
Vivanco Rioja Reserva er lavet af 90% Tempranillo og 10% Graciano. Alle druer er høstet i
hånden; Tempranillo den første uge i oktober og Graciano i den sidste uge af oktober. De to
druetyper gæres hver for sig i 20 dage i små franske egetræsfade. Herefter modnes de i
24 måneder i en blanding af nye og to år gamle fade af fransk og amerikansk eg. Derefter
kommer vinen på flaske og hviler yderligere 24 måneder før frigivelse. Farven er intens
lilla-rød med et hint af teglsten fra fadlagringen. Duften byder på komplekse og intense
aromaer af solmodne kirsebær og brombær samt kanel, salvie og et mineralsk touch.
Smagen er silkeagtig og lækkert fyldig og leder over i en lang og harmonisk eftersmag.
Drik vinen til tapas, svampe, vildt, okse- eller lammekød samt stærke, lagrede oste.
Vivanco er et af Riojas førende vinhuse og ligger i Briones i Rioja Alta. Det er en del af det
store Vivanco Museum of Wine Culture, som er et udtryk for Vivanco-familiens drøm:
”Giving back to wine what wine has given us”.
I 2004 åbnede familien dørene for et nyt vineri og et museum, hvor vinkultur er det
gennemgående tema. Museet er på 4.000 m2 og huser 5 permanente udstillingshaller, en
hal til midlertidige udstillinger samt Bacchus-haven, hvor der er mere end 220 forskellige
vinstokke fra hele verden. Vivanco Museum of Wine Culture er internationalt anerkendt og
anses for at være blandt de bedste vinturist-projekter i verden.
Sønnen, Rafael Vivanco, som er 4. generation, kom efter endt uddannelse og ophold i
Bordeaux hjem i 2001 og har i dag ansvaret for 300 ha med vinmarker spredt over Rioja.
Rafael Vivanco bestræber sig på at udtrykke det unikke ved den enkelte druesort samt
terroiret. Vineriet er topmoderne med kølige rum, sorteringsborde, mulighed for
malolaktisk fermentering i træfade og store trætønder til Reserva- og topvinene. Vinen
tappes på unikt fremstillede flasker, som er inspireret af originale flasker fra 1800-tallet.
92 point – Robert Parker: “The 2015 Reserva shows the power and concentration of the vintage, with notes of ripe black fruit and a touch of graphite, very tasty. It’s concentrated, with abundant but already quite polished tannins. It’s mostly Tempranillo with 10% Graciano matured in barrel for 24 months.”
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.