< Tilbage til alle produkter

Nikka from the Barrel 50 CL

På lager / 1-4 dages levering

Pr. stk.

389,00 kr.

På lager

Den lille, firkantede flaske som rummer Nikkas Whisky From the Barrel, er fast inventar i et utal af barer verden om – det er sandsynligvis en af de mest populære japanske whiskies på markedet.

Beskrivelse

Den lille, firkantede flaske som rummer Nikkas Whisky From the Barrel, er fast inventar i et utal af barer verden om – det er sandsynligvis en af de mest populære japanske whiskies på markedet. Den blev lanceret af Takeshi Taketsuru i 1985, og pointen var at give forbrugeren den samme oplevelse som master blenderen har, når han smager whiskyen direkte fra fadet. Selvom den ikke helt er fadstyrke (51,4%), var så høj en procent fuldstændig uhørt på det tidspunkt i Japan! I dag er det ikke usædvanligt med høje procenter i japansk whisky, men foregangswhiskyen From the Barrel er blevet en klassiker, som stadig ligger i toppen kvalitetsmæssigt.

Farve: Dyb rav.
Duft: Fantastisk flot duft af brioche, mint, orangeskal, valnød og flødekaramel.
Smagsnoter: I munden er From the Barrel fed og olieret, med noter af karamel, smør, kanelsukker og stenfrugt.

Serveringsforslag: Åbner sig flot op med en dråbe vand. Prøv den også i cocktails.

Nikka hed oprindeligt Dai Nippon Kaju, hvilket betyder ”The Great Japan Juice Co.”. Firmaet blev startet af blandt andre den berømte Masataka Taketsuru, japansk whiskys måske mest centrale figur. Hos Dai Nippon Kaju var ambitionen at lave æblejuice, og det gjorde man i nogle år, men forbrugerne var ikke tilfredse med, at juicen var uklar (det var ikke trendy i 1930’ernes Japan), så store mængder blev sendt tilbage. For at dette ikke skulle gå til spilde, besluttede man at gære og destillere det til brandy. Taketsuru havde erfaring med spiritusproduktion, både fra Skotland, hvor han var i lære ved Longmorn og Hazelburn, og fra Yamazaki i Japan, som han var med til at starte omtrent 10 år forinden. Der gik ikke længe før man også begyndte at lave whisky. I 1952, syv år efter man var holdt op med at lave æblejuice, skiftede navnet til Nikka Whisky Co (en sammentrækning af det gamle navn).

I dag ejer Nikka to whiskydestillerier, Yoichi på Hokkaido, hvor whiskyproduktionen startede i 1936, og Miyagikyo nær Sendai i Miyagi, opført i 1968.

Yoichi er anlagt næsten som en lille landsby med gamle huse af sten. Når bygninger rives ned i den nærliggende landsby, Otaru, opkøber Nikka stenene i tilfælde af, at de skal renovere de historiske bygninger ved Yoichi i fremtiden. Whiskyen, der produceres her, er relativt kraftigt røget og en smule tungere end stilen hos Miyagikyo. Yoichi er ét af de sidste destillerier i verden, hvor kedlerne er ”direct fired” og hvert 8. minut må en ansat skovle kul i ovnen under kedlen.

Miyagikyo har, som kontrast til Yoichi, et større fokus på ikke-røget whisky, og stilen er lettere og mere ”Speyside-agtig”. Kedlerne er større og opvarmet med damp, og rørene fra kedlerne til kondensatoren går opad. Siden 2017 har Nikka også lavet vodka og gin på Coffey stills på Miyagikyo.

Til toppen
Marius Mortensens Eftf.
Cookiepolitik

Mariusmortensen.dk gør brug af cookies til at forbedre brugeroplevelsen. Cookies er små tekstfiler, der indeholder bogstaver og tal som sættes på din computer eller anden enhed. Nogle cookies bruges til statistik og andre sættes af tredjepartstjenester såsom Google og Facebook. Før vi placerer cookies på dit udstyr, beder vi om dit samtykke. Nødvendige cookies til sikring af funktionalitet og indstillinger kan dog anvendes dog uden dit samtykke.

Hvad er cookies?

Cookies er små tekstfiler, der indeholder bogstaver og tal som sættes på din computer eller anden enhed. Cookies sættes, når du besøger et websted, der bruger cookies og de kan bruges til at holde styr på hvilke sider du har besøgt, de kan hjælpe dig til at fortsætte, hvor du slap eller de kan huske dine sprogindstillinger eller andre præferencer.

Hvis vi placerer cookies, bliver du informeret om anvendelsen og formålet med at indsamle data via cookies. Før vi placerer cookies på dit udstyr, beder vi om dit samtykke. Nødvendige cookies til sikring af funktionalitet og indstillinger kan dog anvendes dog uden dit samtykke.

Cookietyper og deres formål

Vi anvender følgende form for cookies:

  • Personaliserede cookies: Bruger oplysninger til at sortere indhold, så du får vist indhold, der er relevant for dig. Du kan læse mere om personaliserede cookies hos Erhvervsstyrelsen.
  • Vi anvender desuden cookies fra følgende tredjepart, som har adgang til de personaliserede cookies:

Slet eller slå cookies fra i browseren

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services på internettet, du ikke kan bruge.

Alle browsere tillader, at du sletter dine cookies samlet eller enkeltvis. Hvordan du gør det afhænger af, hvilken browser du anvender. Husk, at bruger du flere browsere, skal du slette cookies i dem alle.

For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.

Er du over 18 år?