Pr. stk.
129,00 kr. Original price was: 129,00 kr..119,00 kr.Current price is: 119,00 kr..
På lager
Tenuta Ulisse Pecorino er frisk og leder tankerne hen på sydlandske frugter. En dejlig frisk og tør hvidvin til de lette retter og lune sommeraftener på terrassen med familien eller i gode venners lag.
Smagen er frisk og med en klingende mineralitet, der gør den til lidt af et fund og en nydelse til især skaldyr, sushi og de lyse fisketyper. Nyd den ung og server ved 8 – 10 graders Celcius.
OBS! ØNSKER DU ET STØRRE ANTAL FLASKER END VI HAR TILGÆNGELIG ONLINE, SÅ TØV IKKE MED AT SENDE OS EN MAIL PÅ M@RIUS.DK. VI GLÆDER OS TIL AT HJÆLPE DIG!
Tenuta Ulisse – Pecorino er frisk og leder tankerne hen på sydlandske frugter. En dejlig frisk og tør hvidvin til de lette retter og lune sommeraftener på terrassen med familien eller i gode venners lag. Pecorino druen har været dyrket i det centrale Italien i århundreder. Med Tenuta Ulisse Pecorino får du alle. Pecorino druens kvaliteter for fuld udblæsning. Duften er intens og frugtagtig med
mindelser om citrus, fersken og papaja. Smagen er frisk og med en klingende mineralitet,
der gør den til lidt af et fund og en nydelse til især skaldyr, sushi og de lyse fisketyper. Nyd
den ung og server ved 8 – 10 graders Celcius.
Midtitaliens Abruzzo-region er formentlig mest kendt for sine uimodståeligt frugtagtige
rødvine på Montepulciano-druen. Men også de hvide vine kan byde på dejlige
vinoplevelser og samtidig være fantastisk gode køb.
Beskyttet mod varme og ilt
På Tenuta Ulisse har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man
kan bevare de solmodne druers spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden
går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader
vinstokken. Vinifikationen er så skånsom som muligt, idet naturen må gøre hele arbejdet.
Samtidig er brugen af svovl er reduceret til et absolut minimum.
Skånsomme metoder
Pecorino druerne høstes pr. håndkraft og druerne lægges i kasser, der kan stables uden
druerne mases, idet dette ville betyde utilsigtet oxydering. Druerne fragtes med lynhast til
vingården, hvor de håndsorteres og passer gennem en køletunnel. Druerne pressesved 0,7
bar i skånsomme pneumatiske presser under inerte betingelser. Mosten klares nu ved
hjælp af tyngdekraften i mellem 24 og 48 timer, hvorefter gæringen startes.
Efter endt gæring lagres vinen i rustfriståltanke og uden iltens indflydelse i 3 måneder. Her
næres vinen på “bundfaldet” der sikrer yderligere fylde og rigdom.
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.