Pr. stk.
48,00 kr. – 328,00 kr.
Kenya kaffen kendetegnes ved en fyldig og let syrlig kaffesmag. En kaffe i topkvalitet fra den røde jord på Mount Kenyas skråning.
Kenya kaffe er kendetegnet ved sin let syrlige kaffesmag, på trods af det er en 100% Arabica kaffe. En mellemristet bønne med en frisk og god kaffesmag. Kaffeplanten vokser i den røde kenyanske jord på skråningen af Mount Kenya. En kaffe i topkvalitet med sit eget skønne særpræg. Kenya er mange kaffeelskeres yndlings kaffeland, og nogle vil gå så langt som at sige, at bønner fra Kenya er verdens bedste. Verdens bedste eller ej – hvis bønnerne er fra Kenya er det overordnet set et kvalitetstempel i sig selv. 100% vasket Arabica kaffe fra Kenya, Grade AA. Arabica bønner kendetegnes ved en mild og sød smag med noter af frugt, sukker og bær. Arabica kaffeplanten kræver mere specifikke omgivelse end Robusta kaffeplanten og giver mindre kaffe pr. hektar og er derfor dyrere at producere.
Væksthøjde 1500-1800m. Høstperiode: Oktober-December.
Ifølge fortællingerne blev effekten af kaffe opdaget af en fårehyrde fra Etiopien ved navn Kaldi omkring 900-tallet. Han bemærkede den energi hans får fik efter at have spist bærrene fra kaffeplanten. Efterfølgende begyndte etiopierne selv at tygge på kaffebærrene, for at opnå samme opkvikkende effekt. Det var dog først mange hundrede år senere at kaffe opstod som drik.
I 1500-tallet fandt man ud af at man kunne tørre, riste og hælde kogende vand over kaffebønnerne, hvilket var startskuddet til den kaffe vi kender i dag. Man gjorde hvad man kunne for at holde kaffeplanten for sig selv, da det hurtigt blev en kendsgerning at kaffe var en vigtig handelsvare. Det lykkedes dog portugiserne og hollænderne at få kaffeplanterne til deres kolonier på Sri Lanka og Java. På den måde bredte kaffeproduktionen sig op gennem 1700-tallet.
I 1615 kom kaffen til Europa – mere specifikt Venedig i Italien. Hurtigt derefter åbnede de første kaffebarer både i Tyrkiet, de arabiske lande og i Europa, hvor lærde mødtes og diskuterede nyheder og viden.
I løbet af 1700-tallet kom kaffen også til Danmark og var primært for det bedre borgerskab. Men stille og roligt flyttede kaffen ind i mange danske hjem og blev et samlingspunkt for familierne.
Den dag i dag er kaffe for alle og heldigvis stadig et hyggeligt samlingspunkt for mange.
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.