Pr. stk.
399,00 kr.
På lager
“Duften af fadlagring blander sig smukt med blomsterrige nuancer. Meget velafrundet og absolut ikke
aggressiv i hverken duft eller smag.”
Daniel Boujo – Sélection Spéciale præsenterer sig med en smuk, dybgylden farve i glasset. Duften er fyldt med noter af tørret frugt såsom svesker og dadler med underliggende noter af karamel, vanilje, ristede nødder og krydderier. Smagen er fyldig og silkeblød med flot kompleksitet og noter af tørrede frugter, honning, krydderier og underliggende noter far eg. Cognacen imponerer med sin udsøgte balance af sødme og tørhed samt en lang eftersmag og behagelig finish. Sélection Spéciale Cognac kan nydes som digestif, enten alene i et cognacglas ved stuetemperatur eller med et par isterninger, hvilket fremhæver de komplekse smagsnoter på bedste vis. Denne cognac kan også en tilføje en ekstra dimension til drinks som Sidecar eller Vieux Carré. Uanset hvordan du vælger at nyde Daniel Bouju – Selection Spéciale Cognac , er det vigtigt at værdsætte dens kompleksitet og unikke karakter, som er resultatet af omhyggelig produktion og langvarig lagring.
Daniel Bouju er et stærkt bevis på, at småt er godt – hos ham er masseproduktion og industriel produktion bandlyst. Her er det detaljerne, der tæller: Cognacen destilleres på en 16,5 hl. still og fadlagres på helt nye små fade Limousin-fade, hvorved den tager karakter gennem flere års naturlig udvikling på fad og ikke ved hjælp af kunstige tilsætninger som karamel eller sukker. Netop det udelukkende at bruge nye Limousin-fade er unikt for Daniel Bouju, men der er nok ingen tvivl om, at det er de bedste træer til fadlagring i Frankrig. Det tager omtrent 100 år, før de er gode at bygge fade af, men så leverer de til gengæld også.
Daniel Boujus generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag, der i VSOP-kvaliteten er rund og fyldig med udviklede tanniner og en lang eftersmag med frugtrige, krydrede nuancer.
Deres oprindelige opskrift blev lavet i 1804, og det er stadig den, der danner grundlag for produktionen i dag. Ingen hokus pokus. Men selvfølgelig en lille hemmelighed i fremstillingen. Vil man have kraftig, mørk og tung cognac, skal råmaterialet være sure druer høstet tidligt, og som tidligere nævnt: Ingen tilsat karamel, kun den ægte farve fra fadlagringen. Og så er Boujus cognacer ikke engang dyre – tværtimod!
Man tapper først, når der bestilles. Derfor er der ikke et stort lager af flasker hos Daniel Bouju. De hele opbevares på fade, så hver cognac får lov at lagre så længe som muligt på træ, hvor den stadig udvikler sig. Alt i destilleriet foregår ved hjælp ad næsen. Her er ingen hightech, og man sælger ikke sin cognac til store huse som f.eks. Hennessy. Man distribuerer alt selv.
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.