Pr. stk.
199,00 kr.
På lager
Château du Breuil er et historisk slot, som daterer helt tilbage til det 6. århundrede. Det ligger i Cissac-Médoc på kanten af St.-Estèphe og Pauillac og har den smukkeste udsigt til Lafite Rothschild til den ene side og Cos d’Estournel til den anden.
OBS! ØNSKER DU ET STØRRE ANTAL FLASKER END VI HAR TILGÆNGELIG ONLINE, SÅ TØV IKKE MED AT SENDE OS EN MAIL PÅ M@RIUS.DK. VI GLÆDER OS TIL AT HJÆLPE DIG!
Merlot giver fylde og friskhed til frugten, Cabernet Sauvignon noter af cedertræ og cassis, og Petit Verdot
bidrager med kompleksitet og struktur. Farven i Chateau du Breuil er mørk teglstensrød. Duften og smagen
byder på friske mørke bær og frugter, vanille og en anelse eg. En meget velbalanceret vin
med en elegant afslutning
Appellation Haut-Médoc i Bordeaux er hjemsted for nogle af verdens største vine.
Området omfatter 4.500 hektar vinmarker, der følger Gironde flodmundingens venstre
bred fra St. Seurin-de-Cadourne, lige nord for St. Estèphe, og til Blanquefort i de nordlige
forstæder til byen Bordeaux. Alle de store kommuner på Bordeaux’ ”venstre bred” ligger
inden for Haut-Médocs grænser: Margaux, St Julien, Pauillac og St. Estèphe, samt Moulis
og Listrac. Disse vine er generelt de mest kostbare i Haut-Médoc og sælges under de
respektive kommuners navne. Slotte, hvis vine bærer appellationen Haut-Médoc, når
sjældent helt de samme højder, men tilbyder imidlertid konsekvent god kvalitet og
repræsenterer ofte nogle af de bedste køb i Bordeaux.
Château du Breuil er et historisk slot, som daterer helt tilbage til det 6. århundrede. Det
ligger i Cissac-Médoc på kanten af Pauillac og St.-Estèphe og har den smukkeste udsigt til
Château Lafite Rothschild til den ene side og Château Cos d’Estournel til den anden. Vinen
er lavet af et klassisk Bordeaux-blend med 54% Merlot, 43% Cabernet Sauvignon og 3%
Petit Verdot. Slottet omfatter 20 hektar vinmarker, som ligger på veldrænet jord af ler og
limsten. Vinstokkene har perfekt syd-sydøst eksponering og ligger langs en lille å, som
giver et særligt mikroklima. Vinstokkene er i snit 20 år gamle – og det gennemsnitlige
høstudbytte er på bare 36 hl. pr. hektar.
Druerne høstes mekanisk og sorteres omhyggeligt. Hver druesort gæres for sig i små,
temperaturkontrollerede rustfri ståltanke ved 28 – 30 grader i 21 dage. Efter endt gæring
udblødes vinen på drueskindet ved lav temperatur for at sikre en høj frugtkoncentration.
Derefter lagrer vinen i 12 måneder på klassiske barriques bordelaises af fransk og
amerikansk herkomst, heraf 10% nye hvert år. Man undgår at omstikke vinen for at undgå
oxidation og bevare den friske frugtaroma.
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.