Pr. stk.
119,00 kr.
På lager
Et godt “sammenskuds” glas vin af de ædle druesorter fra Alsace!
OBS! ØNSKER DU ET STØRRE ANTAL FLASKER END VI HAR TILGÆNGELIG ONLINE, SÅ TØV IKKE MED AT SENDE OS EN MAIL PÅ M@RIUS.DK. VI GLÆDER OS TIL AT HJÆLPE DIG!
2021 årgangen af Josmeyer – Blanc d’Alsace er 100 % Pinot Auxerois og i glasset får du en vin, der nærmest synger
Alsace med eksotiske frugtige toner, samt en fyldig og dejligt solmoden, blød smag af
drue. En perfekt og utrolig alsidig vin, du kan nyde med stor fornøjelse nu. Men typisk for
Josmeyer’s vine holder den fint i mindst tre år.
I glasset får du en vin, der nærmest synger Alsace, med en fyldig og dejligt solmoden, blød smag af drue. En perfekt og utrolig alsidig vin, du kan nyde med stor fornøjelse nu. Men typisk for Josmeyer’s vine holder den fint i mindst tre år. Druerne er høstet på de sandede jorde i Wettolsheim og Herrenweg området. Vinen er et blend af Pinot Auxerrois (56%), Pinot Blanc (34%) og Riesling (10%), desuden er den u-chaptaliseret, og mosten er gæret dels i fad og dels i tanke af rustfrit stål, i øvrigt uden nogen form for temperaturkontrol.
Tom Stevenson, der er den ledende autoritet, når det gælder vinene fra Alsace, anser
Josmeyer for at være områdets bedste producent! Alle domainets vine fremstilles af
biodynamisk dyrkede druer. Isabelle Meyer, der passer de 28 hektar vinmarker,
påbegyndte konverteringen til biodynamisk drift i 1996, og det har givet vinene et
fantastisk kvalitetsløft. ”Vi kan ganske enkelt smage forskellen i druerne”, siger Isabelle.
Også i kælderen er alt så naturligt som muligt. Hos Josmeyer bryder man sig ikke om ordet
“vinmager”. Det er naturen og ikke os, der laver vinen. Vi guider naturen lidt, og det starter i
vinmarkerne. Er druerne perfekte, er der ingen problemer i kælderen. Josmeyer forsømmer
imidlertid ikke den tekniske side af sagen. Tværtimod. De for hvidvinsproduktion så vigtige
presser er de mest avancerede i Alsace i dag. Mostkvaliteten er alfa og omega! Vinene
både gæres og lagres i mere end 100 år gamle fade.
Chaptalisering, tilsætning af syre eller enzymer indgår ikke i Josmeyers metoder, ligesom
huset heller ikke følger ”moden” med at lade restsødme og alkohol give vinene ”kunstig”
volumen. Stilmæssigt er Josmeyers vine bygget op omkring den naturlige
smagskoncentration og friskheden i druerne. Det giver utroligt holdbare, klassiske og
generelt tørre Alsace vine, der kan udvikle sig på flaske. Søger du den klassiske, tørre
Alsace stil, er Josmeyer i dag en af de allerbedste.
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.