Pr. stk.
37,00 kr. – 131,50 kr.
Vores kunder elsker vores Blå Jeppesen, som er Nykøbing Falsters ældste kaffeblanding. Kaffen er mellemristet og giver en fyldig, rund og let krydret kop med sit helt eget særpræg. God kraftig kaffe med en let bitterhed.
Blå Jeppesen er en af de mest populære kaffer, vi har på hylden. Det er en kaffe, som den ældre generation kan huske, fra da de kom til byen med deres forældre, og derfor vælger de ofte den kaffe. Her kan du se hvorfor…..
Den unge J.P. Jeppesen, som kom fra Fyn, endte sin læretid fra en kendt kaffegrosserer i Odense som 27 årig. Da han havde lovet sin læremester ikke at åbne en lignende forretning på Fyn, udvalgte han sig fem byer at søge forretningslokale i. Valget faldt på Langgade 30 i Nykøbing og åbnede i kælderlokalet i 1894. Den duftende detailforretning voksede sig hurtigt større end kælderlokalerne tillod, og i 1897 måtte han leje Langgade 25 også. Her åbnede han nu ”Lolland-Falsters Kaffe- og Thehandel” samt risteri. Kaffen kunne duftes på lang afstand og de fine kaffemøller snurrede i vinduerne – det var en fornøjelse og en stor attraktion for børn og andre sjæle at stå og se på møllen, der drejede rundt.
lass=”yoast-text-mark” />>Udvalget var stort – der var både Rød Jeppesen, Jeppesens Java, Jeppesens Java Mocca (Selskabskaffe), Jeppesens Daglige Kaffe, Bedstemor Kaffe og så var der BLÅ JEPPESEN.
Netop den BLÅ JEPPESEN var VI så heldige at få lov at overtage opskriften på. Vores kaffeleverandør blander den til os, og den består af arabica bønner fra Colombia, Brasilien, Java, Sumatra og Kenya. 100% Arabica. Mellemristet.
lass=”yoast-text-mark” />>EN SKØN KAFFE SOM ER FYLDIG, RUND OG MED SIT HELT EGET SÆRPRÆG.
>Vi håber, at den næste generation også vil drikke Jeppesens kaffe, så vi kan bibeholde den gamle drik her i Nykøbing F.
Ifølge fortællingerne blev effekten af kaffe opdaget af en fårehyrde fra Etiopien ved navn Kaldi omkring 900-tallet. Han bemærkede den energi hans får fik efter at have spist bærrene fra kaffeplanten. Efterfølgende begyndte etiopierne selv at tygge på kaffebærrene, for at opnå samme opkvikkende effekt. Det var dog først mange hundrede år senere at kaffe opstod som drik.
I 1500-tallet fandt man ud af at man kunne tørre, riste og hælde kogende vand over kaffebønnerne, hvilket var startskuddet til den kaffe vi kender i dag. Man gjorde hvad man kunne for at holde kaffeplanten for sig selv, da det hurtigt blev en kendsgerning at kaffe var en vigtig handelsvare. Det lykkedes dog portugiserne og hollænderne at få kaffeplanterne til deres kolonier på Sri Lanka og Java. På den måde bredte kaffeproduktionen sig op gennem 1700-tallet.
I 1615 kom kaffen til Europa – mere specifikt Venedig i Italien. Hurtigt derefter åbnede de første kaffebarer både i Tyrkiet, de arabiske lande og i Europa, hvor lærde mødtes og diskuterede nyheder og viden.
I løbet af 1700-tallet kom kaffen også til Danmark og var primært for det bedre borgerskab. Men stille og roligt flyttede kaffen ind i mange danske hjem og blev et samlingspunkt for familierne.
Den dag i dag er kaffe for alle og heldigvis stadig et hyggeligt samlingspunkt for mange.
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.