Pr. stk.
299,00 kr.
På lager
Bishop fremstilles 100% af Shiraz fra 35 og 120 år gamle vinstokke plantet i det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinen er lagret 16 måneder fortrinsvis på fade af fransk eg.
OBS! ØNSKER DU ET STØRRE ANTAL FLASKER END VI HAR TILGÆNGELIG ONLINE, SÅ TØV IKKE MED AT SENDE OS EN MAIL PÅ M@RIUS.DK. VI GLÆDER OS TIL AT HJÆLPE DIG!
Ben Glaetzer – Bishop Shiraz fra Glaetzer Winery
Ben Glaetzer – Bishop fremstilles 100% af Shiraz fra 35 og 120 år gamle vinstokke plantet i det eksklusive
Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Vinen er lagret 16 måneder på fade af fransk (90%) og
amerikansk eg (10%), hvoraf 40% er nye fade, og de resterende 60% er 2 – 3 år gamle.
Duften byder på klingende rene toner af blåbær og solbær med et let strejf af mørk
chokolade og vanille. Smagen er kraftfuld og meget koncentreret, og eftersmagen er
meget, meget lang. Nydes gerne som ledsager til kraftigt oksekød, lam og dyrevildt.
Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer,
Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog
græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens
vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han
ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket
han naturligvis rettede sig efter…).
Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert
Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel;
Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på
de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance
og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.
Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet
er han medejer af, og her fremstiller han “value-for-money” vine på druer fra forskellige
områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade
eller sødlige. Superlækre “entry wines”, der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager
talent.
91 point – Robert Parker: “The 2019 Bishop Shiraz is all Shiraz and all from the Ebenezer district of the northern Barossa Valley. Aged almost exclusively in second, third and fourth use oak (mostly French), it features slight herbal overtones to the black cherry and black olive notes. It’s medium to full-bodied on the palate, supple, generous and reasonably concentrated, folding in hints of peppery spice and mocha shadings on the velvety, mouthwatering finish.”
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.