Pr. stk.
699,00 kr.
På lager
Amon-Ra er Ben Glaetzers topvin, og tillige en af verdens bedste Syrah/Shiraz-vine. Vinen laves på druer fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley.
OBS! ØNSKER DU ET STØRRE ANTAL FLASKER END VI HAR TILGÆNGELIG ONLINE, SÅ TØV IKKE MED AT SENDE OS EN MAIL PÅ M@RIUS.DK. VI GLÆDER OS TIL AT HJÆLPE DIG!
Ben Glaetzer – Amon-Ra 2018
Ben Glaetzer – Amon-Ra fra Glaetzer Winery er Ben Glaetzers topvin, og tillige en af verdens bedste Syrah/Shiraz-vine. Vinen
laves på druer fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley, og er lagret 15
måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg. I glasset fremstår den blæksort.
Duften er kolossalt rig og kompleks, med nuancer af koncentreret bærfrugt, mokka,
engelsk lakrids, mineraler, og vanille. Smagen er eksplosivt aromatisk og åbner sig lag
efter lag efter lag. Eftersmagen varer flere minutter.
Nydes stille af rummelige glas i dag og fire årtier frem.
Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer,
Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog
græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens
vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han
ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket
han naturligvis rettede sig efter…).
Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert
Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel;
Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på
de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance
og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.
Ben Glaetzer er udover Glaetzer Wines, involveret i Heartland Wines. Heartland projektet
er han medejer af, og her fremstiller han “value-for-money” vine på druer fra forskellige
områder i South Austalia. Vinene er intense og frugtdrevne, men uden at være marmelade
eller sødlige. Superlækre “entry wines”, der giver et indblik i Ben Glaetzers unikke vinmager
talent.
97 point- Robert Parker, Wine Advocate: “I’ve looked at this wine many times over the years, almost exclusively as an older/cellared wine. The impact it has made is strong, and so it is through this lens that I now view this 2020 Amon-Ra Shiraz. This year’s Amon-Ra is concentrated, dense and absolutely, utterly saturated with flavor. The fruit that spirals within the bounds of the firm tannins is fleshy and pure, and with the knowledge that the wine sails through the decade with noiseless grace, it is all the more impressive in its infancy now. A brilliant wine – all ductile and proud. Yes.”
96 point – James Halliday: “Always a picture of pure fruit density and latent power, the latest release of Ben Glaetzer’s Amon Ra continues that theme of Barossa concentration. Glossy blackberry, black cherry and satsuma plum fruit flow readily, that compact Ebenezer power on full display. Hints of baking spice, earth, licorice and dark chocolate come into play, along with tightly packed, gypsum-like tannins for support, impressive acid cadence and a persistent and enduring exit. Always impressive.”
95 point – James Suckling: “Complex aromas of blackberry, sweet green tobacco and ink well. Full-bodied, tight and focused with ultra-fine tannins that run long. Compact and integrated. Classy. Give this three to four years to soften and open.”
Amon-Ra er Ben Glaetzers topvin, og tillige en af verdens bedste Syrah/Shiraz-vine. Vinen laves på druer fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. I glasset fremstår den blæksort. Duften er kolossalt rig og kompleks, med nuancer af koncentreret bærfrugt, mokka, engelsk lakrids, mineraler, og vanille. Smagen er eksplosivt aromatisk og åbner sig lag efter lag efter lag. Eftersmagen varer flere minutter. Nydes stille af rummelige glas i dag og fire årtier frem.
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.