Pr. stk.
22,50 kr. – 225,00 kr.
Darjeeling 1. Flush fra Badamtam plantagen er en af vores mest solgte Darjeeling theer. Theen har en pragtfuld duft med en let sødlig og nøddeagtig smag. Den giver dig en smuk lys og kraftfuld kop.
Darjeeling 1. Flush også kendt som theernes champagne.
Vores Darjeeling 1. Flush er fra Badamtam plantagen, og er en af vores mest solgte Darjeeling theer. Darjeeling 1. Flush har en pragtfuld duft med en let sødlig og nøddeagtig smag. Den giver dig en smuk lys og kraftfuld kop. Storbladet the, fra det skønne Darjeeling i det nordlige Indien. 1. Flush er årets første plukning og der plukkes fra februar til midt i april.
95-100 grader, trækketid: 4 minutter. Indeholder: Sort te (Indien)
Hvad betyder Darjeeling 1. Flush.
Darjeeling er først og fremmest navnet på et område i Indien, der efterhånden er verdenskendt for produktion af the, som også kaldes for theernes champagne. Klimaet i området medvirker til produktionen af elegante og delikate theer, og Darjeeling er efterfølgende blevet navnet på theen dyrket her.
Der plukkes the fire gange om året i området, og First Flush er betegnelsen for den første høst, som finder sted fra februar til april. De øvrige pluk har navnene In Between, Second Flush og Autumnal, hvor sidstnævnte er betydeligt kraftigere i smagen end det første pluk.
Darjeeling 1. Flush er særlig, fordi den er mild og elegant og har helt særlige noter og aromaer. Hvert år udvælger vi en enkelt 1. Flush til butikken og mange kunder venter spændt på denne “begivenhed”.
Vi kender alle den berømte historie om den kinesiske kejser, der opdagede teen. Et blad faldt ned i hans kop med kogende vand, og efter at have smagt væsken delte han den med resten af befolkningen.
Legenden er måske ikke sand, men der er ingen tvivl om, at det var Kina, der introducerede te til resten verden.
Indien dyrkede te kommercielt i 1800-tallet, hovedsageligt på grund af, at briterne havde problemer med at købe te fra Kina.
I midten af 1800-tallet eksperimenterede en kirurg ved navn Dr. Campbell med at plante sine egne tefrø. De blev plantet i hans have i Beechwood, Darjeeling.
Området ligger flere kilometer over havets overflade, hvilket var den største grund til, at han ønskede at plante frøene netop der – han ville se, om de kunne vokse. Frøene blomstrede og blev snart til planter med stærke teblade.
Forsøget var så vellykket, at regeringen lavede teplantager i området.
Området Darjeeling blev hovedsageligt brugt som et bjergsted for velhavende mennesker og hæren. På grund af dens sparsomme befolkning blev ansatte fra Nepal hentet til at fremstille te.
I 1866 var der omkring 39 teplantager i Darjeeling, der producerede ca. 21.000 kg te. Dette antal steg til 56 plantager, der producerede 71.000 kg.
Produktionsniveauerne fortsatte med at stige, efterhånden som champagne teen blev mere populær.
I 1860’erne blev Darjeeling Tea Company oprettet som fortsatte med at skabe flere teplantager, hvilket øgede antallet til 113 i 1874.
I dag er indisk Darjeeling te en af verdens mest foretrukne drikkevarer, og produktion og distribution forbliver stabil. Det er også en af de dyreste teer, der kan koste op til $ 200 for et kilogram.
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.