Pr. stk.
899,00 kr.
På lager
Daniel Bouju – Très Vieux Brut de Fût har en dybgylden farve i glasset Duften er fyldt med noter af tørret frugt, som svesker og dadler, med underliggende noter af karamel, vanilje, ristet nødder og krydderier. Smagen er fyldig og silkeblød med noter af tørrede frugter, honning, krydderier og en eftersmag af egetræ. Cognacen har en fremragende balance mellem sødme og tørhed og en lang og behagelig finish.
Très Vieux Brut de Fût er en eksklusiv cognac, lavet af den kendte cognacproducent Daniel Bouju. Med en unik smagsprofil og udsøgt kompleksitet, afspejler denne cognac intet andet en kvalitet og flere generationers erfaring af cognacproduktion.
Très Vieux Brut de Fût er en såkaldt “single barrel” eller “single cask” cognac, hvilket betyder, at den er lavet af druer fra en enkelt vinmark og destilleret i en enkelt ”pot still”. Denne produktionsmetode giver mulighed for nøje kontrol og udvælgelse af de bedste og mest karakterfulde partier af cognac. Efter destillationen lagres cognacen i mange år på egetræsfade for at udvikle kompleksitet og dybde.
Daniel Bouju er et stærkt bevis på, at småt er godt – hos ham er masseproduktion og industriel produktion bandlyst. Her er det detaljerne, der tæller: Cognacen destilleres på en 16,5 hl. still og fadlagres på helt nye små fade Limousin-fade, hvorved den tager karakter gennem flere års naturlig udvikling på fad og ikke ved hjælp af kunstige tilsætninger som karamel eller sukker. Netop det udelukkende at bruge nye Limousin-fade er unikt for Daniel Bouju, men der er nok ingen tvivl om, at det er de bedste træer til fadlagring i Frankrig. Det tager omtrent 100 år, før de er gode at bygge fade af, men så leverer de til gengæld også.
Daniel Boujus generelle kendetegn er en mørk, finesserig og karakterfast smag, der i VSOP-kvaliteten er rund og fyldig med udviklede tanniner og en lang eftersmag med frugtrige, krydrede nuancer.
Deres oprindelige opskrift blev lavet i 1804, og det er stadig den, der danner grundlag for produktionen i dag. Ingen hokus pokus. Men selvfølgelig en lille hemmelighed i fremstillingen. Vil man have kraftig, mørk og tung cognac, skal råmaterialet være sure druer høstet tidligt, og som tidligere nævnt: Ingen tilsat karamel, kun den ægte farve fra fadlagringen. Og så er Boujus cognacer ikke engang dyre – tværtimod!
Man tapper først, når der bestilles. Derfor er der ikke et stort lager af flasker hos Daniel Bouju. De hele opbevares på fade, så hver cognac får lov at lagre så længe som muligt på træ, hvor den stadig udvikler sig. Alt i destilleriet foregår ved hjælp ad næsen. Her er ingen hightech, og man sælger ikke sin cognac til store huse som f.eks. Hennessy. Man distribuerer alt selv.
For at handle alkohol fra Marius Mortensen, skal du være 18 år.